La Rotisserie – restauracja na Starym Mieście w Warszawie

Szef Kuchni Piotr Szulc zaprasza by na nowo poznawać i formułować kuchnię polską,  jej zapomniane i unikalne produkty.

Ciekawe sezonowe dania oparte na naturalnych składnikach i  organicznych produktach pochodzących  z ekologicznych upraw zapraszają Państwa do kulinarnej wędrówki oferując nowoczesną odsłonę dawnych smaków z różnych regionów naszego kraju tworząc jednocześnie świeżą i zdrową polską kuchnię.

W nowych wnętrzach znalazła swoje miejsce elegancka winiarnia, zasobna w najznakomitsze gatunki win, której selekcji dokonuje dwukrotny Mistrz Polski Sommelierów – Andrzej Strzelczyk.

Restauracja czynna od wtorku do niedzieli w godz. 12.00 – 23.00

Piotr Szulc

Piotr Szulc

HEAD CHEF

Doświadczenie zawodowe zdobywał w renomowanych restauracjach w kraju
i zagranicą , w tym również w wyróżnionych gwiazdką Michelin.

Spod ręki Piotra Szulca wychodzą dania o wyjątkowym kunszcie, misternie łącząc różnorodne elementy tradycyjnej kuchni polskiej z nowoczesnymi trendami.

Zmysłowy smak, imponujące połączenia smaków jak i niezwykła elegancja dań to przepis na gwarantowany sukces.

Kulinarne dzieła Piotra Szulca charakteryzują się niezwykła oryginalnością. Są wynikiem nie tylko wieloletniego doświadczenia ale również ciągłego zgłębiana wiedzy na temat kulinariów różnych regionów.

Główną bazę stanowią przede wszystkim wysokiej jakości produkty lokalne.
W menu znajdziemy wspaniałą wołowinę, jagnięcinę oraz świeże ryby i inne dary morza. Ukoronowanie zaś wszystkich dań stanowią są doskonałe, lekkie desery.

Andrzej Strzelczyk

Andrzej Strzelczyk

Sommelier

Andrzej Stzrelczyk jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów i dwukrotnym Mistrzem Polski Somellierów.

Ukończył prestiżową, austriacką Weinakademie w Rust. Jego ciekawość, pasja, liczne szkolenia i konkursy pomogły mu w odniesieniu wielu sukcesów sommelierskich.W La Rotisserie jest odpowiedzialny za wybór win i współpracę z dostawcami, w tym z lokalnymi wytwórcami oraz małymi producentami wyśmienitych roczników.

Zachęcamy do zdania się na jego fachowe porady aby wybrane wino stanowiło doskonałą kompozycję z wyśmienitym menu Piotra Szulca.