La Rotisserie – restauracja na Starym Mieście w Warszawie

Zapraszamy do nowych wnętrz, zachwycających swoją prostotą i elegancją. Zachęcają one do spędzenia wolnego czasu w towarzystwie wspaniałych kreacji Szefa Kuchni – Pawła Oszczyka, niekwestionowanego mistrza kulinarnego, laureata wielu nagród krajowych i zagranicznych.

Zmianom wystroju towarzyszy również nowe menu, będące fuzją prostoty i bezpretensjonalnej elegancji.

Zestawienie profesjonalnego zespołu, swobodnej kreatywności oraz świeżych, sezonowych produktów to nasz przepis na wyjątkowość. Poza wizjonerskim menu degustacyjnym proponujemy zharmonizowaną część a la carte gdzie klasyka i tradycja splata się z twistem charakterystycznym dla Pawła Oszczyka.

W nowych wnętrzach znalazła swoje miejsce elegancka winiarnia, zasobna w najznakomitsze gatunki win, której selekcji dokonuje dwukrotny Mistrz Polski Sommelierów – Andrzej Strzelczyk.

Paweł Oszczyk

Paweł Oszczyk

HEAD CHEF

Paweł Oszczyk jest związany z Mamaison Le Regina Warsaw i zarazem z mieszczącą się tutaj Restauracją La Rotisserie od początku istnienia hotelu (2004).

Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi we Włoszech, gdzie przez ponad dwa lata pracował w uznanej restauracji Miramonti l’Altro (1* Michelin). Po powrocie do Polski rozpoczął ponad dziesięcioletnią współpracę z Le Royal Meridien Bristol Hotel. W 2001 roku związał się z prestiżowym Klubem Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich.

W 1995 roku Oszczyk brał udział w prestiżowym “Bocuse D’or”, a także w „Second Regional Contest of European Flavours 1997” we Francji, gdzie zdobył srebrny medal. 5 czerwca 2011, podczas ceremonii zamknięcia “Dining Guide Food Show” w Budapeszcie, ogłoszono po raz pierwszy listę 10 Najlepszych Restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. La Rotisserie jest jedyną polską restauracją na tej prestiżowej liście. Na początku roku 2014 Paweł Oszczyk został uhonorowany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną prestiżową nagrodą Prix du Chef de l’avenir – Kucharz Przyszłości.

Podczas uroczystej gali polskiej edycji prestiżowego przewodnika „Gault & Millau 2016” Paweł Oszczyk otrzymał tytuł Szefa Roku 2016.

Andrzej Strzelczyk

Andrzej Strzelczyk

Sommelier

Andrzej Stzrelczyk jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów i dwukrotnym Mistrzem Polski Somellierów.

Ukończył prestiżową, austriacką Weinakademie w Rust. Jego ciekawość, pasja, liczne szkolenia i konkursy pomogły mu w odniesieniu wielu sukcesów sommelierskich.W La Rotisserie jest odpowiedzialny za wybór win i współpracę z dostawcami, w tym z lokalnymi wytwórcami oraz małymi producentami wyśmienitych roczników.

Zachęcamy do zdania się na jego fachowe porady aby wybrane wino stanowiło doskonałą kompozycję z wyśmienitym menu Pawła Oszczyka.