La Rotisserie – restauracja na Starym Mieście w Warszawie

Zapraszamy do nowych wnętrz, zachwycających swoją prostotą i elegancją. Zachęcają one do spędzenia wolnego czasu w towarzystwie wspaniałych kreacji Szefa Kuchni – Marcina Korcza, niekwestionowanego mistrza kulinarnego.

Zmianom wystroju towarzyszy również nowe menu, będące fuzją prostoty i bezpretensjonalnej elegancji.

Zestawienie profesjonalnego zespołu, swobodnej kreatywności oraz świeżych, sezonowych produktów to nasz przepis na wyjątkowość. Poza wizjonerskim menu degustacyjnym proponujemy zharmonizowaną część a la carte gdzie klasyka i tradycja splata się z twistem charakterystycznym dla Marcina Korcza.

W nowych wnętrzach znalazła swoje miejsce elegancka winiarnia, zasobna w najznakomitsze gatunki win, której selekcji dokonuje dwukrotny Mistrz Polski Sommelierów – Andrzej Strzelczyk.

Marcin Korcz

Marcin Korcz

HEAD CHEF

Związany z branża kulinarną od ponad dwudziestu lat.

Doświadczenie zawodowe zdobywał w renomowanych pięciogwiazdkowych hotelach oraz doskonałych restauracjach.

Spod ręki Marcina Korcza wychodzą dania o wyjątkowym kunszcie.

Zmysłowy smak, imponujące połączenia smaków jak i niezwykła elegancja dań to przepis na gwarantowany sukces.

Kulinarne dzieła Marcina Korcza charakteryzują się niezwykła oryginalnością. Są wynikiem nie tylko wieloletniego doświadczenia ale również ciągłego zgłębiana wiedzy na temat różnych regionów Polski i świata.

Główną bazę stanowią przede wszystkim wysokiej jakości produkty lokalne.

W menu znajdziemy wspaniałą wołowinę, jagnięcinę oraz świeże ryby i inne dary morza. Ukoronowanie zaś wszystkich dań stanowią są doskonałe, lekkie desery.

Andrzej Strzelczyk

Andrzej Strzelczyk

Sommelier

Andrzej Stzrelczyk jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów i dwukrotnym Mistrzem Polski Somellierów.

Ukończył prestiżową, austriacką Weinakademie w Rust. Jego ciekawość, pasja, liczne szkolenia i konkursy pomogły mu w odniesieniu wielu sukcesów sommelierskich.W La Rotisserie jest odpowiedzialny za wybór win i współpracę z dostawcami, w tym z lokalnymi wytwórcami oraz małymi producentami wyśmienitych roczników.

Zachęcamy do zdania się na jego fachowe porady aby wybrane wino stanowiło doskonałą kompozycję z wyśmienitym menu Marcina Korcza.