La Rotisserie – restauracja na Starym Mieście w Warszawie

Zapraszamy do nowych wnętrz, zachwycających swoją prostotą i elegancją. Zachęcają one do spędzenia wolnego czasu w towarzystwie wspaniałych kreacji Szefa Kuchni – Piotra Szulca, niekwestionowanego mistrza kulinarnego.

Zmianom wystroju towarzyszy również nowe menu, będące fuzją prostoty i bezpretensjonalnej elegancji.

Zestawienie profesjonalnego zespołu, swobodnej kreatywności oraz świeżych, sezonowych produktów to nasz przepis na wyjątkowość. Poza wizjonerskim menu degustacyjnym proponujemy zharmonizowaną część a la carte gdzie klasyka i tradycja splata się z twistem charakterystycznym dla Piotra Szulca.

W nowych wnętrzach znalazła swoje miejsce elegancka winiarnia, zasobna w najznakomitsze gatunki win, której selekcji dokonuje dwukrotny Mistrz Polski Sommelierów – Andrzej Strzelczyk.

Piotr Szulc

Piotr Szulc

HEAD CHEF

Doświadczenie zawodowe zdobywał w renomowanych restauracjach w kraju
i zagranicą , w tym również w wyróżnionych gwiazdką Michelin.

Spod ręki Piotra Szulca wychodzą dania o wyjątkowym kunszcie, misternie łącząc elementy kuchni francuskiej z nowoczesnymi trendami polskiej kuchni
i innych stron świata.

Zmysłowy smak, imponujące połączenia smaków jak i niezwykła elegancja dań to przepis na gwarantowany sukces.

Kulinarne dzieła Piotra Szulca charakteryzują się niezwykła oryginalnością. Są wynikiem nie tylko wieloletniego doświadczenia ale również ciągłego zgłębiana wiedzy na temat kulinariów różnych regionów.

Główną bazę stanowią przede wszystkim wysokiej jakości produkty lokalne.
W menu znajdziemy wspaniałą wołowinę, jagnięcinę oraz świeże ryby i inne dary morza. Ukoronowanie zaś wszystkich dań stanowią są doskonałe, lekkie desery.

Andrzej Strzelczyk

Andrzej Strzelczyk

Sommelier

Andrzej Stzrelczyk jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów i dwukrotnym Mistrzem Polski Somellierów.

Ukończył prestiżową, austriacką Weinakademie w Rust. Jego ciekawość, pasja, liczne szkolenia i konkursy pomogły mu w odniesieniu wielu sukcesów sommelierskich.W La Rotisserie jest odpowiedzialny za wybór win i współpracę z dostawcami, w tym z lokalnymi wytwórcami oraz małymi producentami wyśmienitych roczników.

Zachęcamy do zdania się na jego fachowe porady aby wybrane wino stanowiło doskonałą kompozycję z wyśmienitym menu Piotra Szulca.