Każdy sezon wnosi do menu nowe smaki, które Szef Kuchni Piotr Szulc wraz z zespołem, umiejętnie łączy w wyszukane dania, skomponowane z lokalnych produktów. Sommelier Andrzej Strzelczyk proponuje wina znanych i cenionych producentów, jak i nietuzinkowe trunki. To sprawia, że menu à la carte w La Rotisserie jest idealną propozycją zarówno na eleganckie spotkania biznesowe jak i romantyczne kolacje.

Zakąski

  • Eskalop z gęsiej wątróbki,
    72 PLN
    z karmelizowaną brzoskwinią w syropie z pędów sosny
  • Marynowana makrela,
    57 PLN
    ziemia jadalna, dressing z dashi, piklowane chilli, mouli, opalany młody ogórek, por, crème fraiche
  • Krótko wędzony łosoś szkocki,
    61 PLN
    twaróg z koziego sera, rzodkiew, marynowany szparag
  • Klasyczny tatar z wołowiny
    62 PLN
    z marynowanymi borowikami i oliwą lubczykową
  • Małże Św. Jakuba,
    58 PLN
    puder z miso i wędzonej papryki,  sauce viege, piana z semphire
  • Zupa ze szparagów
    39 PLN
    z sałatką z piklowanego szparaga, młodą pietruszką i mascarpone
  • Wiosenne risotto
    44 PLN
    z sezonowymi warzywami
  • Domowy makaron tagliatelle,
    48 PLN
    sos arrabbiata z suszonych pomidorów i  świeżej bazylii

Ryby

  • Turbot, puree z kalafiora i Comté,
    108 PLN
    salsefia, cykoria, szalotka, oliwa pomarańczowa, kremowy bisque
  • Smażona troć wędrowna,
    78 PLN
    puree z zielonego groszku, bobu i mięty, vinaigrette truflowe
  • Żabnica w pudrze z boczku,
    92 PLN
    kukurydza i batat

Mięsa

  • Perliczka,
    84 PLN
    pomme soufflé, chrupiąca szalotka, młoda marchew i liście botwiny
  • Kaczka Margret,
    92 PLN
    mus z jabłka, kasza bulgur, karmelizowany seler, kalarepa i sos tymiankowy
  • Polędwica wołowa
    98 PLN
    z duszonym porem, foie gras, sos smardzowy, rukiew wodna, pomme douphine
  • Szkocka jagnięcina,
    116 PLN
    młoda rzepa, zapiekanka ziemniaczana ze szpikiem, bób, groszek, sos jagnięcy

Desery

  • Leśne owoce
    35 PLN
    na biszkopcie z kremem i sorbetem z truskawki i rokitnika
  • Panna cotta
    35 PLN
    z wanilią i rabarbarem
  • Brownie
    35 PLN
    z karmelowej czekolady Valrhona, lody z orzechami nerkowca
  • Wybór serów lub ser dnia
    64 / 28 PLN