Każdy sezon wnosi do menu nowe smaki, które Szef Kuchni Paweł Oszczyk wraz z zespołem, umiejętnie łączy w wyszukane dania, skomponowane z lokalnych produktów. Sommelier Andrzej Strzelczyk proponuje wina znanych i cenionych producentów, jak i nietuzinkowe trunki. To sprawia, że menu à la carte w La Rotisserie jest idealną propozycją zarówno na eleganckie spotkania biznesowe jak i romantyczne kolacje.

Zakąski

  • Terrina z gęsiej wątróbki
    61 PLN
    z duszoną wieprzowiną i sałatką warzywną
  • Tataki z tuńczyka
    58 PLN
    z relishem paprykowym, awokado i kolendrą
  • Sałatka liońska
    46 PLN
    ze szparagami i letnią truflą
  • Tatar z wołowiny
    58 PLN
    z ogórkiem małosolnym i szczawiem
  • Zielone gaspacho
    54 PLN
    sałatka z krewetek, ośmiornicy i sezonowanej wieprzowiny
  • Zupa z cukinii
    34 PLN
    kwiat z perliczką w tempurze
  • Ravioli
    44 PLN
    z dorszem i krabem

Ryby

  • Grillowany filet z dorady
    76 PLN
    gratin z kurek i lubczyku
  • Pieczony filet z dorsza
    72 PLN
    sałatka z pomidorów, ciepły vinaigrette bazyliowy
  • Pieczony filet z turbota
    97 PLN
    orientalne consomme i chrupiące krewetki

Mięsa

  • Pieczona biodrówka jagnięca
    88 PLN
    ziemniaki z truflą, sos jałowcowy
  • Pieczona w kminie kaczka barbaryjska
    82 PLN
    marchew z kardamonem i sos wiśniowy
  • Grillowana polędwica wołowa
    98 PLN
    z burratą, bobem i suszonymi pomidorami
  • Kotlet z wieprzowiny Duroc
    78 PLN
    młoda kapusta i sos cząbrowy

Desery

  • Macedonia z leśnych owoców
    34 PLN
    z Cointreau i bazylią
  • Parfait z czekolady karmelowej Valrhona
    34 PLN
    z lodami kawowymi
  • Jagodzianka
    34 PLN
    z sorbetem z pędów sosny
  • Wybór serów lub ser dnia
    64 / 28 PLN