Każdy sezon wnosi do menu nowe smaki, które Szef Kuchni Marcin Korcz wraz z zespołem, umiejętnie łączy w wyszukane dania, skomponowane z lokalnych produktów. Sommelier Andrzej Strzelczyk proponuje wina znanych i cenionych producentów, jak i nietuzinkowe trunki. To sprawia, że menu à la carte w La Rotisserie jest idealną propozycją zarówno na eleganckie spotkania biznesowe jak i romantyczne kolacje.

Zakąski

  • Burger z gęsiej wątróbki
    64 PLN
    zielone pomidory, chutney z cebuli
  • Tataki z tuńczyka
    58 PLN
    z reliszem paprykowym, awokado i kolendrą
  • Orientalna sałatka
    46 PLN
    z łososiem fjordowym
  • Klasyczny tatar z wołowiny
    59 PLN
    z marynowanymi borowikami i oliwą lubczykową
  • Małże Św. Jakuba
    67 PLN
    z musem kalafiorowym, sos cytrynowy
  • Zupa dyniowa z brzoskwinią
    34 PLN
    mlekiem kokosowym, kolendrą i chrupiącą szynką speck
  • Risotto z leśnymi grzybami
    48 PLN
    i gęsią confit

Ryby

  • Pieczony filet z halibuta
    95 PLN
    pasternak, warzywa korzenne i sos z musztardy pommery
  • Polędwica z dorsza
    76 PLN
    soczewica beluga, sos z estragonu
  • Grillowany okoń morski
    88 PLN
    warzywne stir fride z makaronem ryżowym i kolendrą

Mięsa

  • Pieczona gicz cielęca
    88 PLN
    ziemniaki gratin, rosół chrzanowy
  • Marynowana w anyżu i cynamonie kaczka Mulard
    93 PLN
    kolorowe buraki, sos pomarańczowy z chilli
  • Grillowana polędwica wołowa
    98 PLN
    z brukselką i sosem z trawą żubrową
  • Kotlet z wieprzowiny Duroc
    79 PLN
    ragout z gnocchi i karmelizowanej szalotki, sos cząbrowy

Desery

  • Mus chałwowy
    34 PLN
    kompresowane jabłko, własny sorbet
  • Ciepły strudel gruszkowy
    34 PLN
    wanilia i czarny bez
  • Fondat czekoladowy
    34 PLN
    kasztan, lody z palonego masła
  • Wybór serów lub ser dnia
    64 / 28 PLN