Każdy sezon wnosi do menu nowe smaki, które Szef Kuchni Piotr Szulc wraz z zespołem, umiejętnie łączy w wyszukane dania, skomponowane z lokalnych produktów. Sommelier Andrzej Strzelczyk proponuje wina znanych i cenionych producentów, jak i nietuzinkowe trunki. To sprawia, że menu à la carte w La Rotisserie jest idealną propozycją zarówno na eleganckie spotkania biznesowe jak i romantyczne kolacje.

Zakąski

  • Terrina foie gras
    72 PLN
    klementynka, brioche, orzech laskowy
  • Langustynka
    57 PLN
    kalarepa, majonez z krabem Dover, puder z kalafiora, wędzony kawior
  • Zupa z dyni piżmowej
    39 PLN
    puder z orzechów laskowych, szynka parmeńska
  • Tuńczyk marynowany
    61 PLN
    kruszonka z kolendry i sosu sojowego, awokado, dressing teriyaki
  • Carpaccio z buraka
    44 PLN
    olej wędzony, kalafior w tempurze, dressing truflowy
  • Klasyczny tatar wołowy
    62 PLN
    z domową musztardą, szalotką piklowaną, puder z żółtka
  • Małże Św. Jakuba
    58 PLN
    puree z dyni, syrop klonowy, dwukrotnie pieczony boczek, grzyby shimji
  • Raviolo
    52 PLN
    z grzybami i czarną truflą

Ryby

  • Turbot
    108 PLN
    krem z selera, skwarki, karczoch, sos foie grass
  • Halibut
    75 PLN
    crosne, brukiew, salsefia, jarmuż
  • Dziki okoń morski
    92 PLN
    veloute ze skorupiaków, julienne z warzyw, parsellada, kalmar

Mięsa

  • Przepiórka
    86 PLN
    gołąbek, Jarmóż Toskański, seler, soczewica, burak
  • Kaczka Margret,
    92 PLN
    mus z dyni, dziki brokuł, konfitowana kacza noga w ziemniaku,marchew, sos tymiankowy
  • Polędwica wołowa
    98 PLN
    ketchup z palonej cebuli, borowik, szpinak
  • Comber z sarny
    116 PLN
    puree z orzechów pini, kurki, rzepa, figa, jałowiec

Desery

  • Mille feuille czekoladowo-pistacjowe
    35 PLN
    lody pralinowe
  • Mus herbaciany
    35 PLN
    z pomarańczą
  • Moelleux au chocolate
    35 PLN
    Stilton, gruszka i sos waniliowy
  • Wybór serów lub ser dnia
    64 / 28 PLN