Każdy sezon wnosi do menu nowe smaki, które Szef Kuchni Piotr Szulc wraz z zespołem, umiejętnie łączy w wyszukane dania, skomponowane z lokalnych produktów. Sommelier Andrzej Strzelczyk proponuje wina znanych i cenionych producentów, jak i nietuzinkowe trunki. To sprawia, że menu à la carte w La Rotisserie jest idealną propozycją zarówno na eleganckie spotkania biznesowe jak i romantyczne kolacje.

Zakąski

  • Eskalopki z gęsiej wątróbki
    72 PLN
    chutney z gruszki, domowy brioche
  • Tataki z tuńczyka
    58 PLN
    z reliszem paprykowym, awokado i kolendrą
  • Krótko wędzony łosoś szkocki
    61 PLN
    twaróg z koziego sera, rzodkiew, marynowany szparag
  • Klasyczny tatar z wołowiny
    59 PLN
    z marynowanymi borowikami i oliwą lubczykową
  • Małże Św. Jakuba
    67 PLN
    ravioli z dynią, szpinak, sos mandarynkowy
  • Zupa dyniowa z brzoskwinią
    34 PLN
    mlekiem kokosowym, kolendrą i chrupiącą szynką speck
  • Risotto z leśnymi grzybami
    48 PLN
    i gęsią confit

Ryby

  • Turbot, puree z kalafiora i Comté
    99 PLN
    salsefia, cykoria, szalotka, oliwa pomarańczowa, kremowy bisque
  • Polędwica z dorsza zimowego
    76 PLN
    soczewica beluga z jabłkiem i rodzynkami, sos z estragonu
  • Grillowany okoń morski
    88 PLN
    warzywne stir fride z makaronem ryżowym i kolendrą

Mięsa

  • Pieczona polędwica z jelenia
    124 PLN
    puree z topinamburu, emulsja jałowcowa
  • Marynowana w anyżu i cynamonie kaczka Mulard
    93 PLN
    kolorowe buraki, sos pomarańczowy z chilli
  • Grillowana polędwica wołowa
    98 PLN
    ziemniaki confit, z brukselką i sosem z trawą żubrową
  • Pieczony boczek i policzek wieprzowy
    79 PLN
    jabłko, kapusta, ziemniaki gallette, sos rozmarynowy

Desery

  • Mus chałwowy
    34 PLN
    kompresowane jabłko, własny sorbet
  • Ciepły strudel gruszkowy
    34 PLN
    wanilia i czarny bez
  • Ciastko czekoladowe
    34 PLN
    kasztan, lody z palonego masła
  • Wybór serów lub ser dnia
    64 / 28 PLN